Nyt valgforbund vil sikre grøn fremtid for Aarhus

Aarhus går forrest i den grønne omstilling, hvilket et nystiftet valgforbund bestående af fire grønne partier vil sørge for. Partierne i forbundet vil forpligtige kommunen til at sikre, at der er penge til den grønne omstilling, lyder det.
Aarhus midtby skal være frontløber for grøn omstilling, lyder det fra Alternativet, Veganerpartiet, Enhedslisten og De Grønne. | Foto: Ernst van Norde
Aarhus midtby skal være frontløber for grøn omstilling, lyder det fra Alternativet, Veganerpartiet, Enhedslisten og De Grønne. | Foto: Ernst van Norde

Aarhus midtby skal være fossilfri. Det betyder større krav til de private bygherrers CO2-regnskaber, flere tag-solceller og der skal være lokalplanskrav om grønne byparker, mener det nye grønne valgforbund, som består af Alternativet, Veganerpartiet, Enhedslisten og De Grønne.

Det skriver Klimamonitor.

»Den grønne omstilling er ikke bare en god idé, det er en uomtvistelig nødvendighed og en forudsætning for fremtidens gode liv. Derfor er jeg også meget begejstret for, at Aarhus endelig får et grønt valgforbund,« siger byrådskandidat og forperson for Alternativet Aarhus, Tenna Duch Schaldemose, i en pressemeddelelse.

Foruden en ambition om en fossilfri bymidte, ønsker det nye forbund desuden, at kommunen går forrest i bæredygtigt indkøb og sikrer økologisk- og miljøvenligt indkøb og understøtte plantebaserede måltider som standard tilbud i offentlige kommunale institutioner.

23 områder udvalgt som mulig naturnationalpark 

Engell: Nyt grønt parti får aldrig momentum

Lokalpolitikere ser mulighed for nulemissionszoner flere steder i København 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også