CleantechWatch

Arla-direktør: Danmark bør ikke vente på EU-klimamærke

Når det kommer til at indføre et klimamærke, der fremhæver klimavenlig og næringsrig mad, bør Danmark ikke vente på, at EU-maskinen bliver klar, mener Helle Müller Petersen, der er landedirektør i Arla Danmark.

Arla Danmark-direktør Helle Müller Petersen. | Foto: PR/Arla Foods

EU-kommissionen har skudt gang i et arbejde med et kommende klimamærke på fødevarer i form af et EU-bæredygtighedsmærke, som man fra dansk side bør bakke op om, men også overhale.

Det skriver Arla Danmark-direktør Helle Müller Petersen i et indlæg på Altinget, hvor hun fremfører, at EU tidligst kan være klar med sit mærke i 2024.

"Det er ikke i den grønne omstillings interesse at vente så længe. I Arla deltager vi derfor meget gerne i en dialog om at skabe et dansk klimamærke, der både har fokus på klima og ernæring – hellere nu end senere," siger hun.

Ifølge Arla Danmark-direktøren vil et klimamærke, der kun ser på den enkelte vares specifikke udledning, ikke nødvendigvis vejlede til de bedste valg, og derfor foreslår mejerikoncernen, at et kommende mærke også fokuserer på det grønne og næringsindhold.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Dele af Arlas klimaskov er fældet eller brændt

Trio vil slå hårdere ned på vildledende klimamærkning

Støttepartier foreslår at officiel klimadatabase for fødevarer kommer på finansloven

Arla skal i retten i Sverige for greenwashing 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs