CleantechWatch

Dele af Arlas klimaskov er fældet eller brændt

Arla markedsfører produkter som CO2-neutrale ved at kompensere for udledningen i produktionen ved at støtte skovbevaring i udlandet. Men store dele af skovene er væk, viser satellitfotos.

Blandt andet i Brasilien har Arla støttet skov for at CO2-kompensere sine produkter. Men skoven forsvinder. | Foto: FLORIAN PLAUCHEUR/AFP / AFP

Satellitfotos viser, hvordan en væsentlig del af den skov, Arla støtter gennem klimakampagne, er brændt eller fældet. Det skriver Politiken.

Arla sælger smør, mælk og yoghurt som CO2-neutral, fordi virksomheden støtter skovbevaring i udlandet, og derfor kompenserer for den CO2, der udledes.

Men 13 pct. af den beskyttede regnskov, Arla har støttet på Borneo er brændt ned, og i mejerigigantens andet skovprojekt i Brasillien fældes træerne i større grad, viser satellitbillederne taget løbende gennem de seneste 20 år.

Professor Ole Mertz og ph.d-stipendiat Scott Ford fra Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet, der har lavet undersøgelsen, mener ikke, at billederne understøtter Arlas klimakampagne.

"Det giver mig ikke ro i maven, at udledningerne fra Arlas produkter bliver kompenseret af de her skove. Arlas partnere kan påstå, at afskovningen havde været endnu større, hvis ikke de havde beskyttet skovene. Jeg kan ikke sige, at det er forkert. Men de kan heller ikke dokumentere, at det er rigtigt. Og det understøttes ikke af satellitanalyserne," siger Ole Mertz til Politiken.

Arla forsvarer sin kampagne overfor avisen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Regeringen får kritik for at topstyre naturen

Klimaløfter for 2030 halter og rammer forbi vigtigt mål 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs