CleantechWatch

Klimaløfter for 2030 halter og rammer forbi vigtigt mål

Hvis alle lande, som har lavet klimaplaner for 2030, overholder løfterne, vil det medføre en temperaturstigning på 2,4 grader i 2100.

Foto: Jens Hartmann Schmidt

Der mangler stadig meget i klimaløfter for 2030 fra verdens lande for at overholde målet om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader.

Det viser en analyse fra projektet Climate Action Tracker, som har taget temperaturen på klimaløfterne lidt over halvvejs igennem klimatopmødet COP26 i Glasgow.

Hvis alle lande, som har lavet klimaplaner for 2030, overholder løfterne, vil det medføre en temperaturstigning på 2,4 grader i 2100.

Og de nuværende politikker, som er plads, vil uden ændringer betyde en temperaturstigning på 2,7 grader ved udgangen af dette århundrede.

Ifølge analysen er løfter og klimamål for 2030 givet forud og under COP26 ikke nok. Flere lande har fremsat mere ambitiøse nationale mål over det seneste år. Men der er altså stadig mangler, fremhæver analysen.

"Selv med nye Glasgow-løfter for 2030 vil vi udlede omkring dobbelt så meget i 2030, som vi må for at overholde 1,5 gradersmålet. Derfor er alle regeringer nødt til at genoverveje deres mål," hedder det.

1,5 gradersmålet henviser til Parisaftalen fra 2015. Her blev det aftalt, at verdens lande skal holde den globale opvarmning under 2,0 grader - og helst 1,5 grader - sammenlignet med det førindustrielle niveau.

Direktør for Danske Vandværker tager "skarp afstand" fra interesseorganisations kritik

Nordisk slutdepot for lavradioaktivt affald skal erstatte deponering i Esbjerg

Bæredygtighed på speed stiller helt nye krav til topchefen 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs