CleantechWatch

Overborgmester kritiserer "myter og misinformation" i debat om Lynetteholmen

Overborgmester i København, Lars Weiss (S), kritiserer i et debatindlæg, at der i høj grad har hersket "myter og misinformation" over fakta i debatten om Lynetteholmen.

Overborgmester Lars Weiss (S) skriver i et debatindlæg, at debatten om Lynetteholmen i højere grad bør baseres på fakta. | Foto: Peter Hove Olesen/Ritzau Scanpix

Der har gennem den senere tid været større debat om et af danmarkshistoriens største anlægsprojekter – Lynetteholmen – som med en kunstig ø skal sikre København mod stigende vandmasser og samtidig skabe bolig for 35.000 indbyggere og lige så mange arbejdspladser.

Men ifølge et debatindlæg i Politiken skrevet af overborgmester i København, Lars Weiss (S), har debatten i høj grad været båret af "myter og misinformation" frem for fakta. Han langer særligt ud efter mediet Politiken i sin kritik.

"Det er fair nok, at Klimabevægelsen er modstander af projektet, og fair nok, at de med alle demokratiske midler prøver at stoppe projektet. Men det gør vel ikke Klimabevægelsens påstande om Lynetteholmen til en objektiv sandhed, som Politiken blot kan kopiere og gøre til sin egen?" skriver Lars Weiss og henviser til en leder i mediet den 26. oktober.

Ifølge Lars Weiss er det direkte usandt, at Lynetteholmen skulle være et "forløjet" og "fusket" projekt, da alle demokratiske processer ifølge ham er blevet fulgt, og nu er det domstolens opgave at vurdere, om rammerne for arbejdet bag Lynetteholmen holder vand.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MobilityWatch)

Sag om Lynetteholmen bliver Danmarks første klimaretssag 

Klimabevægelsen sagsøger staten i sag om Lynetteholmen 

Klimabevægelse får fri proces i sag mod Lynetteholm

Minister afviser klagekritik: Offentligheden bliver ikke kørt over ved Lynetteholmen                                    

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs