CleantechWatch

Pensionsselskaber blæser på skelsættende klimarapport: Stemmer ja til udskældte energikæmpers oliejagt

Med en ny rapport slår Det Internationale Energiagentur fast, at investeringer i nye olie- og gasfelter bør stoppes. Samme dag stemte fem danske pensionsselskaber for Shells klimahandlingsplan, der netop indeholder efterforskning i nye olie- og gasfelter for milliarder af kroner.

Foto: Toby Melville/REUTERS / X90004

Danske pensionsselskaber møder massiv kritik for at blåstemple en mangelfuld klimaindsats hos internationale oliekæmper.

Det sker, efter at fem danske pensionsselskaber tidligere på ugen stemte for Shells klimahandlingsplan, samtidig med at en ny skelsættende rapport fra Det Internationale Energiagentur (IEA) slog fast, at man øjeblikkeligt skal stoppe enhver jagt på nye forekomster af olie og gas, hvis verden skal have en chance for at bringe udledningen af drivhusgasser ned på nul i 2050.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs