Deloitte: Manglende cybersikkerhed er en bremseklods for den grønne omstilling

Virksomheder er ikke gode nok til at følge op på cybersikkerheden i den grønne omstilling, påpeger undersøgelse. Ifølge Serdar Cabuk, som står i spidsen for Deloitte Cyber Risk, kan dette blandt andet bremse udviklingen af nye grønne teknologier.
Foto: PR/Deloitte
Foto: PR/Deloitte

Virksomheder er for dårlige til at medregne cybersikkerheden i deres grønne omstilling.

Det viser en spørgeundersøgelse blandt 80 cyberansvarlige hos forskellige virksomheder, der arbejder med energiforsyning, naturressourcer eller industriprodukter, som er foretaget af Epinion for Deloitte.

I undersøgelsen er det kun omkring halvdelen af virksomhederne, der svarer, at de indtænker cybersikkerheden i den grønne omstilling.

Herunder føler 48 pct. af de adspurgte sig kun i mindre eller nogen grad modstandsdygtige overfor cyberangreb, når de benytter nye, grønne teknologier.

Det bekymrer Serdar Cabuk, leder af Deloitte Cyber Risk, der mener, at disse sikkerhedsbrister kan spænde ben for den grønne omstilling i fremtiden.

"Manglende sikkerhed er en bremseklods for enhver form for innovation. Det gælder også for udviklingen af nye grønne teknologier. Ingen ønsker at bruge løsninger, som har sårbarheder, og derfor kan det hæmme de klimavenlige initiativers udbredelse og succes, hvis sikkerheden ikke er i orden," siger han i en meddelelse.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch)

DI frygter for stram klimapolitik og efterlyser tempo

CO2-gevinst fra affaldsaftalen hviler ifølge Klimarådet på usikker grund

EU-lande skærper klimamål markant et døgn før FN-møde 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også