CleantechWatch

USA vender officielt tilbage til hele verdens klimaaftale

Joe Biden skrev 20. januar under på USA's retur til Parisaftalen. Det er fredag formelt trådt i kraft.

Den amerikanske præsident, Joe Biden, skrev 20. januar - på dagen for sin indsættelse - under på landets retur til aftalen. | Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS / X90178

USA er fredag officielt vendt tilbage som del af verdens mest omfattende klimaaftale, Parisaftalen fra 2015.

Den amerikanske præsident, Joe Biden, skrev allerede 20. januar - på dagen for sin indsættelse - under på landets retur til aftalen.

Fredag er en venteperiode på 30 dage gået, og dermed er amerikanerne formelt tilbage. Det skriver britiske BBC.

Næsten 200 lande skrev under på Parisaftalen i 2015. De forpligtede sig dermed til at forsøge at forhindre ødelæggende klimaforandringer.

Målet i den internationale aftale er at begrænse den globale opvarmning til en stigning på under to grader - gerne under halvanden grad - sammenlignet med niveauet før industrialiseringen.

Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump trak USA ud af aftalen, da han mente, at den ville skade USA's økonomi.

Selve udmeldingen trådte først i kraft i november sidste år, og dermed nåede USA at være ude af aftalen i godt 100 dage. USA er eneste underskriver, der har været ude af aftalen, siden den blev indgået.

"Klimaforandringer og videnskaben må aldrig igen blot blive "tilføjelser" til vores udenrigspolitiske diskussioner," siger USA's nye udenrigsminister, Anthony Blinken, der har erstattet Mike Pompeo på posten.

"Det er en helt afgørende del af vores diskussioner på lige fod med snakke om national sikkerhed, migration, den internationale sundhedssituation, økonomi og handel," lyder det fra udenrigsministeren.

Præsident Joe Biden er ifølge nyhedsbureauet AFP ved at planlægge et klimatopmøde, der skal falde sammen med "Jordens dag" 22. april.

Mere fra CleantechWatch

Nel henter knap 900 millioner

Torsdagens udvidelse sikrede en norske brintproducent frisk kapital om end med lidt større rabat end ved forrige emission.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs