Ejendomsinvestor rejser knap en milliard til grøn tech-fond

En ny fond, der skal sætte fart i den grønne omstilling, ser dagens lys hos Nrep, hvor investorer som Novo Holdings, Chr. Augustinus Fabrikker og Vækstfonden allerede er klar med penge.
Foto: Pexels
Foto: Pexels

2150 er navnet på Nreps nye venturefond, der investerer i teknologi til bæredygtig byudvikling. Målet er langsigtet: En grønnere verden i år 2150. Det skriver selskabet i pressemeddelelse.

"Der er videnskabelig enighed om, at verden ikke når de nødvendige reduktioner i CO2-udledningerne uden fundamentale ændringer i den måde, vi bygger og driver ejendomme på," udtaler Mikkel Bülow-Lehnsby, bestyrelsesformand i Nrep og initiativtager til fonden.

"Vi lancerer 2150 for at sætte fart på udviklingen og indførelsen af nye teknologier, hvis effekt på den grønne udvikling i byerne kan måles," fortsætter han.

Den nye fond har et mål om rejse i alt 1,5 mia. kr. Man har i første investeringsrunde allerede har rejst knap 1 mia. kr. fra investorer som Novo Holdings, Chr. Augustinus Fabrikker og Vækstfonden, der har investeret gennem Danmarks Grønne Fremtidsfond.

Her er man begejstret for den nye techfond, som Mikkel Hesselgren, Senior Vice President i Vækstfonden, beskriver som "en vigtig ny aktør," der skal "fremme Danmarks position som foregangsland inden for grøn omstilling."

"Danske virksomheder er kendt for at tænke grønt og bæredygtigt, og vi er overbeviste om, at 2150 kan sætte yderligere fokus på dette og skabe endnu bedre forudsætninger for, at Danmarks – og verdens – grønne potentiale forløses," udtaler Mikkel Hesselgren i pressemeddelelsen.

Investering i beton-teknologi

Fondens første investering er allerede foretaget. Den er gået til den canadiske cleantech-virksomhed Carboncure Technologies, der har udviklet en teknologi, som sprøjter CO2 fra industriel udledning ind i beton under fremstilling. Virksomheden har som mål at reducere CO2-udledningen i betonproduktion med en halv milliard tons årligt fra 2030, svarende til den årlige udledning fra 100 millioner biler.

"Vi kunne ikke have ønsket en mere dedikeret kreds af strategiske investeringspartnere til at fjerne CO2 fra det byggede miljø," udtaler Robert Niven, adm. direktør og stifter af Carboncure.

Holdet bag 2150 består foruden Nreps Mikkel Bülow-Lehnsby af Christian Jølck, tidligere bestyrelsesformand i bæredygtighedsorganisationen Synergi, Christian Hernandez, tidligere direktør i Facebook, samt Jacob Bro, forhenværende produktchef i Rocket Internet.

Fonden har desuden etableret et panel af eksperter, der skal være med til at screene bæredygtige teknologier og identificere potentielle investeringer. I panelet sidder blandt andre arkitekt Bjarke Ingels, byplanlægger Richard Florida og forhenværende bæredygtighedschef i Obama-adminstrationen Christine Harada.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch)

Ejendomsudvikler vil bygge bæredygtig landsby i Nordsjælland

Ny bæredygtighedsstrategi fra Danica skal gavne samfundet og øge afkastet

Lene Espersen sætter sig for bordenden i grønt partnerskab

Ejendomsbranchen forudser fald i grønne renoveringer som følge af ny pensionsaftale 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også