Ny bæredygtighedsstrategi fra Danica skal gavne samfundet og øge afkastet

Milliardinvestoren Danica Ejendomme lancerer ny bæredygtighedsstrategi, som bl.a. skal føre til knap 70 pct. reduktion i CO2-udledningen i 2030. Ifølge adm. direktør vil strategien komme samfund såvel som pensionskunder til gode. Også sociale klausuler og hensyn til byliv indgår ved nybyggeri.
"I alle de tilfælde, hvor det er muligt, vil vi gerne slå et slag for biodiversiteten og naturen, når vi bygger nyt," siger Michael Nielsen, adm. direktør i Danica Ejendomme. | Foto: Danica Ejendomme / Sara Gangsted
"I alle de tilfælde, hvor det er muligt, vil vi gerne slå et slag for biodiversiteten og naturen, når vi bygger nyt," siger Michael Nielsen, adm. direktør i Danica Ejendomme. | Foto: Danica Ejendomme / Sara Gangsted

Med en ny bæredygtighedsstrategi vil en af landet største ejendomsinvestorer, Danica Ejendomme, bl.a. reducere sin ejendomsporteføljes CO2-udledning med knap 70 pct. frem mod 2030, ligesom alt nybyggeri fremover skal opnå et DGNB Guld-certifikat. Det skriver moderselskabet, Danica Pension, i en pressemeddelelse.

Reduktionen i udledt CO2 tager udgangspunkt i ejendommenes emission i 2019 og lyder konkret på 30 pct. i 2023, 37 pct. i 2025 og 69 pct. i 2030. Disse mål vil selskabet bl.a. nå gennem indkøb af grøn el, omlægning til fjernvarme samt byggepladser, der inden for få år skal være fuldstændig emissionsfri.

Ifølge Michael Nielsen, der er adm. direktør i Danica Ejendomme, er der tale om "markante mål", og opgaven er nu at tænke "bæredygtighed ind i alt, hvad vi gør," som han siger i meddelelsen.

"Vi vil i fremtiden være langt mere ambitiøse inden for klima og bæredygtighed, og det vil vi, fordi det både er godt for samfundet, og fordi vi er overbeviste om, at det vil give bedre afkast til vores pensionskunder, da vi oplever en øget efterspørgsel fra lejerne efter bæredygtige ejendomme."

Danica Ejendomme har ejendomme for ca. 35 mia. kr., der bl.a. tæller Postbyen ved Københavns Hovedbanegård, Sluseholmen, Papirøen ved Christianshavn og Tuborg Strandeng i Hellerup. Michael Nielsen nævner sidstnævnte ejendom som et eksempel på byggeri, hvor man som led i den nye strategi vil have et øget fokus på områdets biodiversitet.

"I alle de tilfælde, hvor det er muligt, vil vi gerne slå et slag for biodiversiteten og naturen, når vi bygger nyt. Vi udfører fremadrettet en analyse af biodiversiteten, og vi har blik for hvilke arter, vi indfører. Tuborg Strandeng er et eksempel på, at vi tilfører byen en masse vild natur," siger han.

Danica overgås på ejendomsporteføljens størrelse af ATP Ejendomme og PFA Pension.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch

Kunstig intelligens skal gøre Københavns bygninger grønnere

Klumme: En bæredygtig investeringsstrategi betaler sig 

Lene Espersen sætter sig for bordenden i grønt partnerskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også