Konsulenthus: Bæredygtige fonde kan overhale almindelige fonde i 2025

I løbet af fem år kan størrelsen på ESG-fonde overhale de fonde, som ikke har et særligt fokus på miljø, sociale problemstillinger og governance, viser en ny analyse.
Foto: Momentum
Foto: Momentum

Investeringsfonde med fokus på miljø, sociale problemstillinger og governance står over for kraftig vækst i de kommende år. Det vurderer konsulenthuset Pwc i en ny analyse ifølge Financial Times.

Det mest positive scenario for ESG-fondene er, at de når 7,6 billioner euro, svarende til 565,5 billioner kroner, i 2025, og dermed vil de være mere omfangsrige end mere konventionelle fonde, da de vil tegne sig for 57 pct. af det samlede marked i Europa mod 15 pct. i dag.

En stor del af væksten vil dog komme fra, at kapitalforvalterne ændrer deres almindelige fonde til at have fokus på ESG, vurderer Pwc.

Udviklingen er i høj grad drevet af investorerne, for en rundspørge, som Pwc har lavet blandt investorer som eksempelvis pensionsselskaber og forsikringsselskaber, viste, at mere end 75 pct. af de 300 adspurgte ville stoppe med at købe fonde, som ikke har et fokus på ESG, i senest i 2022.

Ifølge Financial Times vil der dog også opstå større risici for såkaldt greenwashing. Det vil sige, at flere fonde kan vise sig at blive markedsført på at have et ESG-fokus, selv om de i virkeligheden ikke har det.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch)

Milliarderne vælter nu for alvor ind i bæredygtige investeringer 

Bæredygtige aktiefonde ser milliarderne strømme ind

Danskerne tror på teknologi som løsning på klimakrisen 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også