Din Forsyning: Separatkloakering redder dig ikke fra oversvømmelser

Der er dog stadig fordele at hente ved at have to kloakrør frem for et. 
Foto: Martin Stendel, DMI
Foto: Martin Stendel, DMI

Selvom Din Forsyning har udført separatkloakering i Esbjergs gader, er det ikke ens betydende med, at de store mængder vand, som vi i disse dage oplever, ikke kan ende i oversvømmelse. 

Det fortæller Henrik Blicher, der er projektchef hos Din Forsyning, til JydskeVestkysten

Det skyldes, at kloakken kun kan rumme en vis mængde vand, og når der kommer voldsomme skybrud, så bliver både fælleskloakker og separerede kloakker pressede – og nogle gange svømmer vandet over.

”Gaderne, vi her taler om, ligger i terræn med lavning, hvor det stuver op, når det regner rigtig meget. Der er torsdag målt 54 millimeter meget lokalt, og det er altså rigtig meget. De regnhændelser vil vi dog se oftere og oftere i fremtiden, og dem kan vi ikke håndtere uanset, om der er separatkloakeret eller ej,” siger Henrik Blicher til mediet. 

Han fastslår dog, at selvom separatkloakering ikke giver nogen garanti for, at der ikke sker oversvømmelser, så er der stadig fordele. 

Ved fælleskloakering i ét rør bliver regnvand blandet sammen med spildevand, og derfor flyder kloakken over med toiletpapir og afføring, hvilket er sundhedsskadeligt. Så hvis området er separatkloakeret, er det altså kun regnvand, der svømmer over.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også