Miljøorganisation raser over spildevandsoverløb

Området omkring Utterslev Mose er gentagne gange blevet oversvømmet med spildevand, men de ansvarlige parter tager ikke hånd om problemet, mener formand. 
Når der falder ekstrem regn i Gladsaxe Kommune, bliver overløb af spildevand udledt til Utterslev Mose. Det skader lokalmiljø, mener miljøformand. | Foto: Jens Dresling
Når der falder ekstrem regn i Gladsaxe Kommune, bliver overløb af spildevand udledt til Utterslev Mose. Det skader lokalmiljø, mener miljøformand. | Foto: Jens Dresling

De ansvarlige parter i området omkring Utterslev Mose har forsømt mange muligheder for at løse problemerne med overløb og spildevand, mener lokal formand for miljøorganisationen Danmarks Naturfredningsforening.

Det skriver Sjællandske Nyheder

I Gladsaxe Kommune løber spildevand og regnvand i samme afløbssystem, hvilket betyder, at store regnskyld presser kloaknettet, så det ikke kan følge med, og vandet løber over. Og for at beskytte omkringliggende boligområder sker overløb primært til vandløb og søer – hvilket blandt andet er Utterslev Mose.

Ifølge Kurt Loftkjær, der er formand for Danmarks Naturfredningsforening Gladsaxe, kalder situationen problematisk og kritiserer, at det endnu ikke er løst, da spildevandsudledningen blandt andet går ud over miljøet. 

Mediet har været i kontakt med Gladsaxe Kommune, hvor afdelingen for Vand og Natur erkender, at kloaknettet ikke er gearet til så store regnmængder. Hos Forsyningsselskabet Hofor, der også står for at løse nogle af problemerne med overløb i området, lyder det, at der er flere projekter på vej, som skal reducere udledningen af regnvand blandet med spildevand i Utterslev Mose.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også