Fejl hos Bluekolding fører til spildevandsudslip

Kolding Kommune tager ingen chancer med badevand, der kan være ramt af mindre spildevandsudslip.
Arkivfoto. | Foto: Ernst van Norde
Arkivfoto. | Foto: Ernst van Norde

For de fleste er det stadig for koldt til at bade, men for dem, der kan lide et koldt dyp, er der grund til at være opmærksom, hvis man plejer at bade fra Rebæk Strand eller Fjordbadet på Lyshøj Allé i Kolding. Det skriver Kolding Kommune på sin hjemmeside

Mandag var en menneskelig fejl nemlig årsag til, at der slap 930 kubikmeter mekanisk renset spildevand ud fra forsyningsselskabet Bluekoldings forrenseanlæg ved Kolding Åpark, og efter at have været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed besluttede kommunen ud fra et forsigtighedsprincip at fraråde badning på de to steder.

”Vi ved ikke, om badevandet er forurenet med spildevandet, men efter at have været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed fraråder vi nu badning, da der er en risiko for forurening med colibakterier ved udslip af spildevand. Det kan give maveproblemer med kvalme og opkast, hvis man kommer til at sluge noget af vandet. Derfor kan vi ikke vente på analyser,” oplyser miljømedarbejder Lars Hede Hansen fra Kolding Kommune.

Onsdag vil der blive taget prøver ved Rebæk Strand og Fjordbadet. Svarene forventes at ligge klar fredag, og først derefter kan kommunen i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed vurdere, om det er sikkert at bade de to steder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også