Bluekolding vil have suspenderet prisloftet på vandtaksten

Energipriser på himmelfart belaster økonomien for de danske vandselskaber. Det giver udsigt til forhøjede vandpriser hos forsyninigsselskaberne.
Hvis Bluekolding sendte regningen direkte ud til forbrugerne, ville det betyde prisstigninger på cirka 800-1.000 kr. per år på vandregningen for koldt vand for en familie på fire.
Hvis Bluekolding sendte regningen direkte ud til forbrugerne, ville det betyde prisstigninger på cirka 800-1.000 kr. per år på vandregningen for koldt vand for en familie på fire.

Det kræver strøm både at pumpe og ilte vandet på vandværkerne, og de stigende priser på el betyder, selskabernes udgifter stiger.

Det skriver TV Syd.

Det mærker man blandt andet hos Christiansfeld Vandværk, som er ejet af Bluekolding, hvor elregningen er cirka tredoblet sammenlignet med august måned sidste år.

Derfor mener projektleder og maskinmester, Ulrik Westergaard Knudsen, at prisloftet skal suspenderes, så vandselskaberne har mulighed for at kunne sende regningen ud til forbrugerne og vedligeholde systemerne, så der er forsyningssikkerhed.

Hos Danva bekræfter direktør Carl-Emil Larsen udfordringen og har derfor bedt om et møde med Forsyningssekretariatet.

”Energipriserne er et problem, for vandværkerne bruger rigtig meget strøm til at pumpe vandet rundt. Vi kommer til at tale med sektorens regulator om, hvordan vi kan håndtere det her, for både elpriserne og inflationen er et problem,” siger han til mediet.

Genan sparer på elregningen med weekendarbejde

Regeringen vil indføre prisloft og afbetaling på energi

Rockwool nedjusterer på baggrund af voldsomme energipriser

Høje elpriser skæpper i kassen hos Kredsløb

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også