CleantechWatch

Prominent klimaforsker ønsker sig nationalt forankret klimatilpasningsplan

Seneste tids skybrud og situation i Tyskland får professor i klimaforandringer til at kalde på klimaplan, der er tilpasset fremtidens udfordringer.

Foto: Anthon Unger

En klimatilpasningsplan, der styrker den nationale forankring og opprioriterer mulighederne for at forudsige ekstreme skybrud. Det ønske står højest på ønskesedlen for professor i klimaforandringer Sebastian Mernild i kølvandet på et voksende antal skybrud på lokale fronter og massive oversvømmelser i vores naboland.

Det skriver Børsen.

"Klimasikring, -tilpasning og -varsling bør være nationalt forankret og styret og mere effektivt, end vi ser og har i dag. Det bør ikke være noget, nogle kommuner tager mere alvorligt end andre," siger Sebastian Mernild, der også er prorektor på SDU og er medforfatter af FN's klimapanels næste store rapport.

Han tilføjer, at seneste tids skybrudsudfordringer understreger, at der er brug for at gennemtænke en ny national handleplan for klimatilpasning og klimasikring, som indeholder nationale minimumsretningslinjer og har fokus på, hvordan vi bliver bedre til at klimavarsle fremover.

I december sidste år besluttede et bredt politisk flertal på Christiansborg at sætte arbejdet med en samlet klimatilpasning i gang, hvor forhandlinger bliver påbegyndt i begyndelsen af næste år.

Uenighed om regning sparker kystsikring til hjørne 

Moe ser centraliserede projekter som nøglen i klimatilpasningsindsatsen 

Rådgiver vil gøre op med effektiviseringskrav i kampen for Danmarks klimatilpasning

Tusindvis af forskere kræver øjeblikkelig klimahandling efter oversvømmelser 

SF vil ikke vente til 2022 med plan for klimatilpasning 

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs