CleantechWatch

Nyt studie: Fødevareemballage topper listen over plastik i havet

Emballage til fødevarer og takeawayaffald er blandt de store syndere, når det kommer til affaldet i havene, viser nyt studie. Producentansvar skal afhjælpe problemstilling, men professor mener, at ansvaret bliver anbragt hos den forkerte part.

Næsten halvdelen af alt menneskeskabt plastikaffald i havene er plastikemballage fra fødevareindustrien. | Foto: Innovationsfonden/PR

Næsten halvdelen af alt menneskeskabt affald i verdenshavene er plastikemballage til to-go føde- og drikkevarer. Kasserede engangsposer udgør 14 pct. af affaldet, plastikflasker 12 pct., madbeholdere og bestik 9 pct. og indpakningspapir og folie 9 pct.

Det viser et nyt studie, som er udgivet i det internationale tidsskrift Nature Sustainability. Studiet er baseret på 12 mio. datapunkter om identificerbare genstande, der er større end 3 centimeter, fra 36 databaser over hele verden. Den største skraldekoncentration er fundet på kystlinjer og havbunde nær kyster, hvor vind og bølger fører det hen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs