Her er de historier, du gik glip af i juleferien

En chef, der afviser ansvaret for en forurening, en affaldsbranche med bind for øjnene og en finansdirektør, der vil udnytte sin position på markedet for intelligent vandovervågning. Læs eller genlæs nogle af juleferiens vigtigste historier.
Foto: Casper Dalhoff/ERH
Foto: Casper Dalhoff/ERH
Af Emma Gelbjerg-Hansen

På CleantechWatch har vi ikke holdt helt fri hen over jul og nytår. Her kan du se, hvilke historier du måske gik glip af, mens du holdt ferie.

Hilleshög-chef aviser ansvar for forurening: "Det her er en sag mellem Stena og Flux"

Foto: Lars Hansen
Foto: Lars Hansen
 

Maribo Hilleshög kan ikke stilles til ansvar for, at Flux Water fra sit behandlingsanlæg i Slagelse har udledt pesticidholdigt spildevand fra frøproducenten i to lokale åer.

Sådan lød meldingen fra den adm. direktør i den lollandske virksomhed, Niels Mikkelsen, den 20. december sidste år.

Anklagen fra Flux Water går blandt andet på, at spildevandet var deklareret forkert. Men det er Maribo Hilleshög uenig i at have medvirket til, fastslog direktøren over for CleantechWatch.

AVK-chef ser stort vækstpotentiale i intelligent vandovervågning

Foto: Casper Dalhoff/ERH
Foto: Casper Dalhoff/ERH
 

Ventiler, hydranter og dæksler er nøglen til det skattekammer af besparelser, der gemmer sig i datadreven overvågning af ledningsnet verden over, lød det den 23. december 2019 fra AVK's finanschef, Lars Kudsk.

AVK er ideelt positioneret til at udnytte de nye, teknologiske muligheder for intelligent vandovervågning, fortalte finanschefen til CleantechWatch:

"Der er et betydeligt vækstpotentiale i at løfte produktpakken med intelligente løsninger, og det er noget, som virkelig får meget opmærksomhed lige nu, også med investeringer."

Siemens: Effektivisering af infrastruktur gennem data og kunstig intelligens er "det nye store"

Foto: Siemens A/S // PR
Foto: Siemens A/S // PR
 

Siemens i Danmark har løbende tilpasset sin forretning til den øgede elektrificering og vil i stigende grad blive en software-forretning, lød det den 27. december sidste år fra virksomhedens topchef, Claus Møller.

Topchefen ser store muligheder i selvforsynende bygninger og kunstig intelligens til at forudsige hændelser i virksomhedens infrastruktur.

"Jeg tror på, at det, at man får et sikkert sted, hvor man kan gemme sine data og infrastruktur, bliver det nye store," sagde Claus Møller til CleantechWatch.

Forbrugerne vil gerne betale mere for vandet – hvis det betyder bedre forsyning

Foto: Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard
 

Flere forbrugere er villige til at betale mere for deres drikkevand, hvis det betyder bedre kvalitet og større forsyningssikkerhed.

Det fremgår af en undersøgelse, som Wilke har foretaget for CleantechWatch.

Resultatet overrasker ikke hos Susan Münster, direktør i brancheorganisationen Danske Vandværker, der den 30. december 2019 fortalte til CleantechWatch, at det stemmer overens med organisationens egne undersøgelser.

Forbrugerne vil først og fremmest have rent vand i hanen, når de har brug for det, fortalte direktøren.

Affaldsbranchen springer ind i 2020 med bind for øjnene

Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

De kommunale og private aktører på affaldsområdet er sprunget ind i 2020 uden at ane, hvor fødderne lander. For der er fortsat stor usikkerhed om de kommende rammer for genanvendelse og kommunal ensretning, skrev CleantechWatch i en analyse den 2. januar i år.

Deadline for at få kravene og reguleringen på plads nærmer sig hastigt, men der er stadig flere spørgsmål end svar.

Teknologi, big data og adfærdspsykologi skal få danskerne til at bruge mindre vand

Foto: Aguardio/PR
Foto: Aguardio/PR
 

Teknologivirksomheden Aguardio har rejst ti mio. kr. til udvikling og produktion af en sensor, der kan kappe en femtedel af vandforbruget fra brusebad.

Opskriften på succes skal ifølge stifter og direktør, Thomas Munch-Laursen, findes i en kombination af data, teknologi og adfærdsforståelse, fortalte han den 3. januar i år til CleantechWatch.

"Vi fandt ret hurtigt ud af, at en stor del af Aguardios værdi ligger i forståelsen af adfærd baseret på big data," fortalte direktøren.

Her er de mest læste artikler på CleantechWatch i 2019

Analyse: Affaldsbranchen springer ind i 2020 med bind for øjnene 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også