CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Ugen har budt på både organisationsændringer i Hofor, en stor aftale for miljøkoncernen Meldgaard og en sorteringsvirksomhed med speciale i tekstilaffald, der forbereder sig på stigende efterspørgsel.

Foto: Morten Holtum/HOFOR

Mandag offentliggjorde Meldgaard, at miljøvirksomheden havde vundet en trecifret millionopgave med at etablere og drive et nyt anlæg i Aalborg, der fra 2024 skal kunne separere poser med henholdsvis mad- og restaffald.

Historien fortsatte i et opfølgende interview med Meldgaards adm. direktør, Henrik Meldgaard, der torsdag fortalte til CleantechWatch, at aftalen markerer et nyt sats for miljøkoncernen på sortering af husstandsaffald. Et område, som Henrik Meldgaard ser gode forretningsmuligheder i.

Ugen har også budt på store historier fra hovedstadens forsyningsselskab Hofor, der mandag meddelte, at man vil styrke organisationen for at ruste sig til fremtidens udfordringer.

Forsyningsselskabet vil med i kapløbet om de grønne løsninger, og derfor omorganiserer direktøren efter et halvt år på posten nu selskabet og laver nye forretningsområder, fortalte han.

Organisationsændringerne har dog også betydet et farvel til både forsyningens økonomi- og forretningsdirektøren og direktøren for fjernvarme, bygas og kraftvarme.

CleantechWatch kunne desuden fortælle historien om tekstilsorteringsvirksomheden Newretex, der med en udvidelse af sit lager har forberedt sig på en større efterspørgsel i kølvandet på det kommende affaldsdirektiv, der gør det obligatorisk at sortere tekstilaffald.

Virksomheden har investeret et tocifret millionbeløb i lagerudvidelsen, der blandt andet kommer fra ejerkredsen og fondsmidler fra Miljøstyrelsen.

CleantechWatch vil som noget nyt fremover briefe om ugens største og bedste historier i en artikel fredag eftermiddag.

Nordværk-aftale markerer nyt Meldgaard-sats på sortering af husstandsaffald

Meldgaard vinder kontrakt frem til 2042 om nyt sorteringsanlæg hos Nordværk

Hofor mister mangeårig økonomidirektør efter organisationsændringer

Hofor styrker organisationen for at ruste sig til fremtidens udfordringer

Sorteringsvirksomhed melder sig klar til boom i tekstilaffald med millioninvestering

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs