Unge med iværksætterdrømme får uddannelse i affald

I et forløb mellem UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole og Odense Renovation skal 22 studerende arbejde med affald, der måske kan blive til en god forretning.
Foto: Ucl/PR
Foto: Ucl/PR

22 unge på uddannelsen Innovation og entreprenørskab på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole har begyndt deres studietid på Odense Nord Miljøcenter.

Her skal de i forsøge at finde brugbare svar på svære spørgsmål om, hvordan vores efterladte skrald skal håndteres og samtidig tænke forretning ind i svarene.

Det skriver UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole i en pressemeddelelse om uddannelsen, der foregår i et nyt, tæt parløb med Odense Renovation.

Hos Odense Renovation glæder man sig over samarbejdet med uddannelsesinstitutionen og de studerende.

”Vi håber, at vi med deling af vores viden kan inspirere og være med til at sætte skub i nyt iværksætteri, der på sigt kan bidrage til at nedbringe affaldsmængderne og højne den andel af affald, der kan sendes til genanvendelse,” siger Peter Schibye, cirkulær økonomi-konsulent ved Odense Renovation.

27-årige Alberte Amor Hedelund, der netop er begyndt på studiet, synes, at det er en super god idé at koble de studerende sammen med en virksomhed:

”Det har jo aldrig været mere centralt at prøve at finde løsninger på klimaudfordringer. Jeg tror, at vi unge, der nærmest er vokset op med kravet om grøn omstilling, har mange input at byde på,” siger hun.

Et virkelighedstjek

For lektor og uddannelseskoordinator Jacob Thomsen handler det om at give de studerende et blik for, hvad der er ressourcer.

”Det er jo i samspillet mellem mennesker med de rette kompetencer og ildsjæle, at gode bæredygtige nye virksomheder kan opstå. Og de studerendes ideer får med det nye samarbejde med Odense Renovation hele tiden et virkelighedstjek,” siger han i meddelelsen.

Hele forløbet munder ud i, at de studerende skal præsentere deres ideer for både Odense Renovation og et økonomikyndigt panel.

”Og jeg regner da med, at de ideer, der bliver udviklet, er så gode, at der opstår både samarbejdsaftaler og investeringsaftaler,” siger Jacob Thomsen.

Startup vil lære computer at affaldssortere

København sagsøger for stort millionbeløb: Skulle have brugt biler til affaldsfragt

Slut med smid-væk-kultur: Danskernes genbrug sparede 16.300 ton CO2 i 2020

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også