CleantechWatch

Slut med smid-væk-kultur: Danskernes genbrug sparede 16.300 ton CO2 i 2020

Danskernes genbrugsvaner sparede kloden for det, der svarer til 60.000 personers årlige tøjforbrug i 2020. Tendensen ses også blandt virksomheder.

Det er særligt de unge mellem 18 og 30 år, der har stort fokus på genbrug. | Foto: Nanna Navntoft

90 pct. af de 18-30-årige danskere har handlet genbrug, viser seneste opgørelse for 2020. For de 61-75-årige er tallet 57 pct. Det nedbringer mængden af affald og gav en CO2- besparelse 16.300 ton.

Det skriver Samvirke.

Danskerne både genbrugsopdrager på hinanden og stiller højere krav til virksomhederne.

”Der bliver også kigget mod de store virksomheder med en forventning om, at de stempler ind i klimakampen,” lyder det fra Dorte Wimmer, der er direktør i Retail Institute Scandinavia, til mediet.

Tendensen for upcycling og genbrug ses blandt andet hos Ikea, der netop gået i gang med at tage imod udvalgte Ikea-møbler fra kunder, som de reparerer og gensælger. Ligeledes har tøjproducenten Ganni åbnet en ny hjemmeside, Ganni Repeat, hvor man kan leje tøj, og hvor kunderne kan sælge og købe brugt Ganni-tøj.

Genbrugstjenester melder om voksende medlemsskarer

Erhvervsklynge: Tøj skal designes til at kunne blive genanvendt

Miljømærkning sætter nye krav for cirkulært fokus på tekstiler

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs