Trods landsretsdom fastholder Horsens Kommune affaldsgebyr i millionklassen

En kendelse i Landsskatteretten afgør, at kommunen ikke længere må opkræve moms for at hente borgernes affald, men prisen sænkes ikke af den grund. Det skal ses som en opsparing, lyder det.
Foto: Region Midtjylland/PR
Foto: Region Midtjylland/PR

Landsskatterettens afgørelse fra 2021 om, at de danske kommuner ikke længere må opkræve moms fra private husejere og grundejerforeninger for at få hentet deres affald, kan få affaldsgebyret til at falde med 20 pct. – eller 31,8 mio. kr. – for Horsens Kommunes borgere i 2023.

Men det kommer ikke til at ske. Det skriver JP Horsens.

Tirsdag besluttede Bæredygtigheds- og Natur- og Klimaudvalget i Horsens at fastholde de samme takster og gebyrer, som er gældende i 2022, ”for at undgå store udsving i de gebyrer, der betales,” lyder det i udvalgets dagsorden.

Beslutningen kommer på baggrund af, at Horsens Kommunes afdeling for affald vurderer fremtiden som værende så usikker lige nu, at det giver mening at fastholde gebyrerne, hvor de overskydende knap 32 mio. kr. skal fungere som en opsparing.

Usikkerheden beror blandt andet på, at byrådet endnu ikke har besluttet, hvordan de nye regler om affaldssortering i ti forskellige fraktioner skal realiseres i kommunen.

”Således skal byrådet i oktober beslutte, hvilket affaldssystem med sortering i ti fraktioner, der skal indføres i Horsens Kommune. Implementeringen af det nye affaldssystem vil give anledning til en gebyrstigning, når ordningen implementeres i de kommende år – startende i 2024,” fremgår det af dagsordenen fra udvalgsmødet.

Affaldsstrid: Politikere ville søge dispensation, men affaldsvirksomhed skal nå tidsfrist

Jysk kommune godkender planer om at øge affaldsgebyret med 500 kr.

Affaldskonsulent: Bedre fornemmelse for affaldsgebyret i 2023

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også