Konsulenthus frikender medarbejdere i Aalborg Forsyning i genbrugssag

Deloitte har undersøgt en række anonyme anklager om underhåndsbetalinger i form af smørrebrød og kaffe på en aalborgensisk genbrugsplads og fundet, at der ikke er belæg for at tale om bestikkelse.
Foto: Aalborg Forsyning
Foto: Aalborg Forsyning

Der er ikke grundlag for at konkludere, at ansatte på den aalborgensiske genbrugsplads Over Kæret skulle have taget imod bestikkelse for at modtage erhvervsaffald i form af blandt andet europaller og flamingo uden gebyrbetaling.

Det er ifølge Nordjyske konklusionen i en rapport fra Deloitte, der blev sat til at undersøge sagen, efter flere anonyme breve med beskyldninger om underhåndsbetalinger til genbrugspladsens medarbejdere blev sendt til en kommunaldirektør Christian Roslevs privatadresse.

"Vi har i forbindelse med vores undersøgelse af Aalborg Renovations (under Aalborg Forsyning, red.) ordninger med private virksomheder om afhentning af brugte genstande ikke identificeret indikationer på, at medarbejdere hos Aalborg Renovation har modtaget betaling for genstande uden om kommunen eller har afhændet brugte genstande for personlig vinding," skrver konsulenthuset ifølge mediet.

Virksomheder skal normalt betale et gebyr, når de afleverer erhvervsaffald på genbrugspladserne, men ifølge de anonyme breve skulle forsyningens medarbejdere over flere år have afregnet ved at tage imod "smørrebrød, kaffe og lignende".

Selv om Deliotte ikke finder grundlag for disse beskyldninger, kommer konsulenthuset med en række anbefalinger til kommunen om, hvordan samarbejdet med det lokale erhvervsliv kan forbedres.

Aalborg Forsyning dropper planlagt damvarmelager på affaldscenter

Brædstrup Genbrugsplads sprænger renoveringsbudget med 46 pct. 

Prisen på Helsingør Forsynings nye genbrugsanlæg lander på 49 mio. kr. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Der bliver smidt for lidt glas i glascontainerne, mener man i Vesthimmerlands Forsyning. | Foto: Peter Hove Olesen

Forsyning vil afskaffe glascontainere

For abonnenter