Bryggeri øger indsatsen for genbrugsplast- og emballage

Danmarks næststørste bryggeri, Royal Unibrew, vil ved udgangen af 2025 udelukkende tappe på flasker af 100 pct. genanvendte materialer.
Foto: Gregers Tycho/ERH
Foto: Gregers Tycho/ERH

Royal Unibrew brygger på en ny genrbugsstrategi – det danske bryggeri stiler i hvert fald efter, at både plastflasker, pap, etiketter og folie fra 2025 skal være lavet af 100 pct. genanvendte materialer, siger Carsten Nørland, senior vice president international, i et interview med Børsen.

"Der er en efterspørgsel i hele EU på at øge andelen af genanvendeligt materiale, og det er en udfordring at få fat i nok materiale til at opfylde ambitionen om at gå over til en så høj andel af genanvendeligt materiale som muligt," forklarer han dog til aivsen.

Derudover har drikkevaregiganten Pepsi pålagt bryggeriet udelukkende at tappe den populære sodavand på genbrugsplast allerede fra 2022, hvilket ifølge Carsten Nørland taler ind i Royal Unmibrews egen klimavision.

På nuværende tidspunkt består 50 pct. af bryggeriets plastflasker af genrbugsplast – erstattes det med 100 pct. genbrugsplast kan Royal Unibrew sænke sit klimaaftryk med 40 pct., lyder det.

Danske virksomheder har væsentligt andre udgangspunkter for klimamål end det år, regeringen har valgt

Dataproblemer forhaler grøn finansiering til danske virksomheder 

Klimaaftryk kan få Carlsberg til at skrotte leverandører

Danske virksomheder kæmper med at gennemskue centralt klimatal 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også