CleantechWatch

Dataproblemer forhaler grøn finansiering til danske virksomheder

Muligheden for udstede lån til de danske virksomheders grønne tiltag hæmmes af manglende data, lyder det fra finanssektorens sværvægtere. "Det bliver en betydelig begrænsning," advarer Danske Bank.

Foto: Joachim Adrian / Thomas Borberg / Ritzau Scanpix | COLLAGE: Peter Thomsen

Når danske landbrugsvirksomheder skal på kapitaljagt til grønne projekter, mødes de allerede af grundlæggende udfordringer hos långiveren, advarer både landets største pengetank, ATP, og storbanken Danske Bank.

Meldingen kommer ca. et år efter at regeringen vedtog den ifølge kliminister Dan Jørgensen (S) mest ambitiøse klimalov i verden, er finanskoncernerne dog fanget af tekniske udfordringer, som allerede nu agerer flaskehals for de grønne lån og investeringer.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Aquaporin: Vi er ikke gået for tidligt på børsen

Direktøren for Aquaporin afviser over for CleantechWatch, at virksomheden har valgt at lade sig børsnoteret for tidligt til trods for faldende aktiekurs, hjælp fra Danske Bank og et nu fuldt udnyttet stabiliseringsmandat.

Neles opkøber vandpumpeforretning

Den finske maskinproducent Neles har opkøbt vandpumpeforretningen i det finske selskab Flowrox. Pumpeforretningen omsatte for 30 mio. euro i 2020 og forventes at holde niveauet det kommende regnskabsår.  

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs