CleantechWatch

Odense Renovation indgår samarbejde om forurenet vand udledt i fjord

Der skal sættes ind flere steder for at forbedre Odense Fjord, efter at 10 mio. ton affald fra 1960'erne til 1990'erne har lækket forurened vand, lyder det fra affaldsdirektør.

Foto: Odense Renovation/PR

Det fynske affaldsselskab Odense Renovation er gået sammen med otte andre aktører, herunder Odense Kommune og Naturfredningsforeningen, om at rette op på Odense Fjords økologiske balance med en ambition om at skabe resultater inden 2027.

Sådan lyder det fra Thomas B. Jørgensen, direktør for det kommunale affaldsselskab Odense Renovation, i et interview med Fyens Stiftstidende om en 50 år gammel losseplads bestående af 10 mio. ton affald gemt under mulden på Stige Ø, der lækker forurenet vand i fjorden.

"Fjorden ser ikke for god ud, den har behov for at blive rettet op på, og det er vi klar på at være med til," siger han til avisen og påpeger, at fjorden er forurenet af industri, spildevand og landbrug udover selve lossepladsen.

I dag opsamler dræn på cirka tre kilometer næsten 74.000 kubikmeter forurenet vand om året, hvilket indeholder 14 ton kvælstof svarende til knap 80 pct. af al kvælstoffet fra det forurenede vand - det kræver altså en indsats på andre områder end kun lossepladsen for at forbedre fjorden yderligere, mener affaldsdirektøren.

Klagenævn blåstempler Bofas valg af HCS til langvarig affaldskontrakt

Større udgifter giver uventet millionunderskud hos Odense Renovation

Fynsk vandselskab øger investeringer i klimatilpasning og ny strategi

Affaldsiværksættere går efter ti pyrolyseanlæg i Danmark i 2023

Genbrugspladser modtager tusindvis af stjålne indkøbskurve og mælkekasser  

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs