CleantechWatch

Myndighederne giver dødsstødet til KL's lukkeliste

Affaldsforbrændingssektoren står ifølge klimaaftalen til at skulle blive liberaliseret, efter Energistyrelsen fredag eftermiddag har afvist Kommunernes Landsforenings såkaldte "dødsliste" over lukningsegnede affaldsanlæg.

Foto: Argo//PR

Den danske affaldssektor står over for en liberalisering, efter Energistyrelsen fredag eftermiddag har givet det endelige nej til Kommunernes Landsforenings (KL) såkaldte "dødsliste" over ti lukningsegnede forbrændingsanlæg.

"Energistyrelsen har i dag orienteret aftalepartierne bag 'Klimaplan for en grøn affaldssektor og cirkulær økonomi' om, at myndighederne ikke kan godkende KL's plan for kapacitetstilpasning af affaldsforbrændingssektoren," lyder det i en meddelse fra styrelsen.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Merkur frygter greenwashing i nye mørkegrønne investeringsfonde

Investeringschef Helle Juul Lynge fra Merkur Andelskasse frygter, at glansen allerede er ved at gå de nye "mørkegrønne" investeringsfonde, som skal leve op til de højeste grønne standarder. Hun er bange for, at både klimaet og forbrugerne taber, hvis de på papiret grønneste fonde bliver brugt til greenwashing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs