CleantechWatch

Liberalisering af affaldssektoren spøger – dumpekarakter til KL's "dødsliste" i vente

Alt peger på en nedadvendt tommelfinger, når myndighederne fredag eftermiddag afsiger endelig dom over KL's lukkeliste. Bliver klimaplanen fulgt, står landets forbrændingsanlæg dermed over for at skulle liberaliseres.

Norfors' | Foto: Norfors

Alle i affaldsbranchen sidder fredag eftermiddag på stolekanten, når Energistyrelsen afleverer myndighedernes dom over KL's liste over lukningsegnede forbrændingsanlæg til forligspartierne bag klimaaftalen for sektoren. Og det meste peger efterhånden på, at udfaldet bliver en afvisning af KL's plan.

Torsdag kunne Information fortælle, at Forsyningstilsynet i en foreløbig konklusion "vurderer, at KL's plan for lukning af de mindst effektive anlæg ikke kan godkendes", mens Miljøstyrelsens vurdering, som Ingeniørens nichemedie Wastetech har fået aktindsigt i, lyder, at KL "ikke i tilstrækkelig grad" har "sandsynliggjort, at de ti anlæg på lukkelisten er de ti miljømæssigt dårligst fungerende anlæg."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Quantafuel udnævner ny CFO

Cleantech-virksomheden Quantafuel har sat navn på den mand, der fremover får titlen som CFO, og som skal være med til at tage virksomheden ind i næste fase af sin strategi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs