CleantechWatch

Fire østjyske affaldsselskaber allierer sig om nye affaldsordninger

De fire østjyske affaldsselskaber Affald Varme Aarhus, Favrskov Forsyning, Reno Djurs og Renosyd vil i nyt samarbejde finde "fælles fodslag" om ens indsamling af de 10 affaldsfraktioner, der skal indsamles i fremtiden. Fælles udbud er på tegnebrættet.

Foto: Affald Varme Aarhus

Der er fælles udbud på tegnebrættet for både bestilling af nye affaldsbeholdere og indsamlingen- og behandlingen af affaldet fra den mere end halve million danskere under affaldsselskaberne Affald Varme Aarhus, Favrskov Forsyning, Reno Djurs og Renosyd.

I et forsøg på at leve op til kravene i den nye affaldsaftale og opnå en bedre kvalitet i det indsamlede affald har de fire affaldsselskaber nemlig besluttet sig for at arbejde sammen om nye affaldsordninger.

Det oplyser Affald Varme Aarhus i en pressemeddelelse.

"Kunderne efterspørger mere ensartethed, og samarbejdet er også i tråd med den aftale, som Regeringen og en række partier i Folketinget indgik i juni 2020," står der blandt andet i meddelelsen.

Mere konkret vil samarbejdet betyde, at de fire affaldsselskabers opland på 560.000 borgere skal sortere på samme måde. Hensigten er ifølge meddelelsen at "opnå fælles fodslag" om ens indsamling af de ti fraktioner, affaldsaftalen kræver, der bliver samlet ind ved husstandene; mad-, papir-, pap-, metal-, glas-, plast-, tekstilaffald samt drikke-og fødevare-kartoner, restaffald og farligt affald.

De fire affaldsselskaber planlægger således at gå sammen om at lave udbudsmateriale for både indsamlings- og behandlingsopgaven samt indkøb af nye affaldsbeholdere. Samtidig forventer affaldsselskaberne, at samarbejdet vil gøre det lettere at fortælle kunderne, hvad der sker med deres affald, efter det er blevet sorteret og samlet ind.

Inden borgerne i det østjyske for alvor vil mærke en forskel, skal både indsamlings- og behandlingsplanerne dog sendes i EU-udbud, ligesom nye skraldebiler og affaldsspande skal købes ind.

Forventningen er i det lys, at "de første fælles indsamlingsordninger kan starte i løbet af 2023", står der i meddelelsen om det nye samarbejde

Midtjysk affaldsselskab kalder løfte om billig affaldsaftale "helt urealistisk"

Reconor har længe pønset på ARI-medlemskab: Brug for fælles taleorgan 

Holmegaard Glas stejler over kombineret indsamling af metal- og glasaffald i aftale: "En helt uacceptabel mulighed"

Affaldsaftalen får Argo til at sætte alle grønne investeringsplaner på pause

Mere fra CleantechWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs