Aalborg vil lukke genbrugsplads og åbne flere små i ny affaldsplan

I forbindelse med kommunens nye affaldsplan er Aalborg Kommune ved at gå sin genbrugspladsstruktur igennem og undersøger lige nu mulighederne for mindre, nære genbrugspladser og lukningen af en større.
Foto: Jakob Boserup
Foto: Jakob Boserup
Af Emma Gelbjerg-Hansen

Aalborg Kommune er i forbindelse med kommunens nye affaldsplan ved at undersøge mulighederne for flere små såkaldte nærgenbrugspladser i byen og overvejer samtidig en lukning af kommunens mest brugte genbrugsplads.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Lukningen af genbrugspladsen, der ser godt 400.000 besøgende årligt, vil ske i forbindelse med, at affaldsselskabet Reno-Nord etablerer en helt nye genbrugsplads i den østlige del af Aalborg.

Hensigten med de mindre og nære genbrugspladser er at sikre, at der ikke ryger uønskede ting i restaffald, fordi borgere i byen, der for eksempel ikke har adgang til bil eller trailer, ikke har mulighed for at køre på de store genbrugspladser.

Planerne er dog stadig på tegnebrættet, og Aalborg Kommune vil først undersøge, hvad en ny kombination af genbrugspladser vil betyde for blandt andet kørselsafstande, besøgsmønster og serviceniveau, skriver Nordjyske.

'Affaldslåg' skal reducere klimaskadelige gasser på forsynings losseplads

Affaldet hober sig op på travle genbrugspladser 

Argo udskyder åbning af ny genbrugsstation på ubestemt tid 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også