CleantechWatch

Affaldet hober sig op på travle genbrugspladser

Genbrugspladser landet over modtager i disse dage langt mere affald end normalt. Hos Reno-Nord i Aalborg er mængderne så store, at forbrændingsanlægget ikke kan følge med.

Foto: CLAUS FISKER//

Nedlukningen af Danmark har givet ekstra arbejde på landets genbrugspladser, siden KL sidst i marts gav grønt lys til at åbne dem op igen. Det skriver DR.

"Vi har aldrig haft så meget affald inde, som vi havde i sidste weekend. Det har vi ikke," siger servicemedarbejder hos Holstebro Genbrugsplads, Allan Dahl til mediet.

Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S melder tilsvarende om op mod knap en tredjedel flere besøgende på sine 18 genbrugspladser end normalt, ligesom Odense Kommune har fyldt noget flere containere end sædvanligvis.

I Aalborg har mængderne været så overrumplende, at Reno-Nord ikke kan nå at brænde affaldet af i det tempo, det kommer ind, og affaldsselskabet har derfor oprettet en mellemstation mellem genbrugspladserne og selskabets forbrændingsanlæg.

Hjemmeværnet sættes ind mod trafik-kaos ved genbrugspladser

Argo udskyder åbning af ny genbrugsstation på ubestemt tid 

Mere fra CleantechWatch

Ny evaluering: Grønne projekter står og falder med GUDP-støtte

Over en tiårig periode er midlerne fra GUDP-puljen gået til at støtte projekter, der skal sikre den grønne omstilling af fødevareindustrien i Danmark, og som ellers ville være svære at finansiere. Det skyldes ifølge ny evaluering blandt andet projekternes risikobetonede natur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job