CleantechWatch

Hjemmeværnet sættes ind mod trafik-kaos ved genbrugspladser

Der er ikke blevet lyttet tilstrækkeligt til rådet om at køre hjem igen, hvis man møder kø ved genbrugspladserne. Derfor er politihjemmeværnet onsdag til stede ved flere genbrugspladser for at undgå kaos.

Foto: CLAUS FISKER//

Politihjemmeværnet skal fra onsdag morgen holde styr på trafikken ved flere genbrugspladser i Sønder-og Vestjylland.

Det fortæller TV SYD.

Det gode vejr har lokket mange corona-hjemmegående til oprydning og forårsklargøring af haven. Det har man mærket på mange genbrugsstationer efter genåbningen i sidste uge.

Nogle steder har der nærmest været kaos med lang kø udenfor genbrugspladserne. Allerede søndag var politiet ude med de første henstillinger om at køre hjem igen, hvis der var kø.

"Det har folk ikke lyttet til i tilstrækkeligt omfang. Derfor er politihjemmeværnet nu klar regulering af trafikken ved genbrugspladserne i Varde og Sønderborg kommuner," siger vagtchef Mads Leervad Dammark, Syd- og Sønderjyllands Politi, onsdag morgen til TV SYD.

På de steder ved genbrugspladser, hvor det skønnes nødvendigt af hensyn til færdselsikkerheden, vil der blive opsat færdselstavler, som trafikanterne skal følge.

"Hjemmeværnet og politiet vil som altid anvende dialog og udvise konduite. Men hvis bilisterne ikke følger skiltningen på stedet, kommer bødeblokken frem," siger politiinspektør Tage Jehn fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

Genbrugspladserne åbnede den 31. marts efter at have været lukket i 14 dage. Lukningen var blandt de mange initiativer, som regeringen tog for at nedbringe risikoen for smitte med coronavirus.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job