CleantechWatch

Medarbejdere på åbne genbrugspladser: "Vi frygter lidt kaos derude"

Medarbejdere på landets genåbnede genbrugsstationer frygter kaos og coronasmitte.

Medarbejdere på landets genåbnede genbrugsstationer frygter kaos og coronasmitte. | Foto: CLAUS FISKER//

På langt de fleste genbrugspladser har kun et mindre nødberedskab været på arbejde for at sørge for, at erhvervskunderne kunne komme af med deres affald. Men nu er landets genbrugsstationer igen åbne for private. Til mange hus- og haveejeres glæde.

Men beslutningen imponerer ikke nødvendigvis de medarbejdere, der skal modtage de mange besøgende. Det skriver Fagbladet 3F.

Hos John Kyneb, der er arbejdsmiljørepræsentant for kollegerne på de seks genbrugspladser i Aalborg, kimede mobiltelefonen mandag fra morgen til aften. Der var bekymrede kolleger i røret.

"Mine kolleger er bekymrede for den smittefare, der er. Og først og fremmest for om det bliver kaotisk derude. Faarup Sommerland og Zoo er altså de eneste, der normalt kan mønstre flere besøgende i påsken end os," siger John Kyneb med henvisning til, at der kan komme op til 2500 biler på én dag på den største genbrugsplads i Aalborg.

Også på Gentofte Genbrugsstation er det presset og de lange køer, der giver anledning til bekymring blandt medarbejderne. Her kan en god dag byde på over 1.000 biler.

"Vi får personale fra vejvæsenet, der kommer ud og laver sluser, så der kun kommer 10 biler ind ad gangen," fortæller specialarbejder og tillidsrepræsentant på genbrugsstationen, Lonni Frederiksen.

"Men hvor lang tid kan vi få lov til at holde på dem? Det er dér, min tvivl sætter ind. For hvis de først forsvinder, og der ikke er nogen til at guide bilerne, så frygter vi, at det eksploderer fuldstændigt," siger Lonni Frederiksen.

I Odder og Skanderborg har der også været en dialog med ledelsen om at få nogle retningslinjer sat i værk.

"Ledelsen er lydhør, men vi havde måske håbet, at de havde været endnu mere proaktive, men vi har da fået nogle ting igennem – fået fjernet skovle og andet. Men medarbejdernes største bekymring har været – og er det stadigvæk – risikoen for at blive smittet," siger tillidsrepræsentant Michael Jensen.

"Vi forsørger selvfølgelig at holde to meters afstand. Men det er altså svært, når borgerne kommer også spørger, for vi er jo et serviceorgan," siger Michael Jensen.

Hans bekymring går også på påsken:

"Vagterne er på til og med på søndag – så tager vi det løbende, om der er behov for det videre hen. Men vi frygter jo lidt påsken, der er vores travleste tid."

Affaldsselskaber: Vent med at køre på genbrugspladser

Genbrugspladser indfører nummerplade-regler for at undgå kaos på genåbningsdag 

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Færre unge går ingeniørvejen

Både på civilingeniør- og på diplomingeniøruddannelserne har ifølge nye ansøgningstal for de videregående uddannelser oplevet et fald i ansøgere. Det overrasker ingeniørernes formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs