CleantechWatch

'Affaldslåg' skal reducere klimaskadelige gasser på forsynings losseplads

Rådgiveren Niras har bygget et såkaldt biocoveranlæg bestående af komposteret haveaffald på Assens Forsynings gamle losseplads. Anlægget skal forhindre metan-udslip og er en af de mest samfundsøkonomiske metoder, lyder det.

Foto: Niras/PR

Der skulle kreative og billigere løsninger i brug for at reducere udslippet af metan fra en gammel, nedlukket losseplads, som Assens Forsynings genbrugsplads i dag er bygget oven på.

Forsyningen har derfor i samarbejde med rådgiveren Niras bygget et 2.000 kvadratmeter stort såkaldt biocoveranlæg lavet af komposteret haveaffald fra Assens.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs