CleantechWatch

Ny undersøgelse: "Genanvendt" plastik ender i verdenshavene

Ny forskning viser, at knap halvdelen af sorteret plast i Europa eksporteres til andre lande – blandt andet i Sydøstasien, hvor meget ender i havene.

Foto: Hassan Ammar/AP/Ritzau Scanpix

Op mod 31 procent af det plastikaffald, som europæerne sorterer til genanvendelse, ender på afbrændingsanlæg, på deponi eller i verdenshavene. Det skriver Ingeniøren med henvisning til ny forskning fra University of Limerick og National University of Ireland (NUI) Galway.

Det skyldes, at 46 procent af den sorterede plast i Europa bliver eksporteret, hvoraf meget transporteres til lande – særligt i Sydøstasien – hvor affaldssystemerne er dårligere end i Europa og en stor del af affaldet ender i havene.

"For at bevæge os mod en mere cirkulær økonomi, skal europæiske kommuner og affaldshåndteringsvirksomheder stilles til ansvar for deres 'genanvendte' affalds endelige skæbne," siger Piet Lens, professor i nye energiteknologier ved NUI Galway, til Ingeniøren.

Kommune kræver svar fra grønt plastfirma efter anklage om miljøsvigt

Plastballade satte skub i Solums planer om plastanlæg  

Affaldsudspil: Fra 2022 skal virksomheder udsortere i ti fraktioner 

Mere fra CleantechWatch

Klumme: Slut med kejserens nye klimaklæder

På COP26 i Glasgow har virksomheder og verdensledere forsøgt at finde løsninger på den globale klimakrise. Alle er enige om, at ambitionerne skal øges. Alligevel ser vi stadig virksomheder på stribe annoncere CO2-neutrale målsætninger, som klinger hult, skriver Thomas Schrøder, der er direktør i Schneider Electric, i denne klumme.

Verdo bliver et andelsselskab

Ændringen vil ikke betyde noget for den daglige drift, men det vil give forbrugerne øget indflydelse på Verdo og øge demokratiseringen, siger selskabet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs