CleantechWatch

Ny undersøgelse: "Genanvendt" plastik ender i verdenshavene

Ny forskning viser, at knap halvdelen af sorteret plast i Europa eksporteres til andre lande – blandt andet i Sydøstasien, hvor meget ender i havene.

Foto: Hassan Ammar/AP/Ritzau Scanpix

Op mod 31 procent af det plastikaffald, som europæerne sorterer til genanvendelse, ender på afbrændingsanlæg, på deponi eller i verdenshavene. Det skriver Ingeniøren med henvisning til ny forskning fra University of Limerick og National University of Ireland (NUI) Galway.

Det skyldes, at 46 procent af den sorterede plast i Europa bliver eksporteret, hvoraf meget transporteres til lande – særligt i Sydøstasien – hvor affaldssystemerne er dårligere end i Europa og en stor del af affaldet ender i havene.

"For at bevæge os mod en mere cirkulær økonomi, skal europæiske kommuner og affaldshåndteringsvirksomheder stilles til ansvar for deres 'genanvendte' affalds endelige skæbne," siger Piet Lens, professor i nye energiteknologier ved NUI Galway, til Ingeniøren.

Kommune kræver svar fra grønt plastfirma efter anklage om miljøsvigt

Plastballade satte skub i Solums planer om plastanlæg  

Affaldsudspil: Fra 2022 skal virksomheder udsortere i ti fraktioner 

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs