CleantechWatch

AffaldPlus får indskærpelse angående stinkende haveaffald

Miljøstyrelsen bekræfter, at der var tale om haveaffald i forrådnelse på komposteringsplads, da beboere i Næstved Kommune i sommers blev plaget af en fæl stank. Det er en overtrædelse af miljøgodkendelsen, som nu er blevet indskærpet over for AffaldPlus.

Foto: Henning Bagger

Miljøstyrelsen har indskærpet over for AffaldPlus, at haveaffald ikke må ligge og gå i forrådnelse på en komposteringsplads i Næstved Kommune. Det sker efter, at borgere i nærliggende kvarterer henover sommeren blev plaget af en fæl stank. Det skriver Sjællandske

På baggrund af klager fra beboerne har Miljøstyrelsen været på besøg og har konstateret, at lugten stammer fra haveaffaldet og ikke fra et rensningsanlæg eller importeret engelsk affald, som var et par af de andre bud på kilden til lugten.

I vilkårene til miljøgodkendelsen fremgår det blandt andet, hvor længe grene, blade og hækafklip må ligge og lugte, før de bliver sorteret.

"Såfremt Miljøstyrelsen bliver bekendt med at virksomheden ikke efterlever indskærpelsen, vil der være tale om en ny situation og styrelsen vil overveje konkret håndhævelse," skriver AC-tekniker i Miljøstyrelsen Mette Schultz i en mail til Sjællandske.

Affaldsselskab afviser mulig årsag til lugtgener

AffaldPlus og Remondis vinder socialpris

AffaldPlus laver slidte tekstiler om til byggematerialer 

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs