AffaldPlus får indskærpelse angående stinkende haveaffald

Miljøstyrelsen bekræfter, at der var tale om haveaffald i forrådnelse på komposteringsplads, da beboere i Næstved Kommune i sommers blev plaget af en fæl stank. Det er en overtrædelse af miljøgodkendelsen, som nu er blevet indskærpet over for AffaldPlus.
Foto: Henning Bagger
Foto: Henning Bagger

Miljøstyrelsen har indskærpet over for AffaldPlus, at haveaffald ikke må ligge og gå i forrådnelse på en komposteringsplads i Næstved Kommune. Det sker efter, at borgere i nærliggende kvarterer henover sommeren blev plaget af en fæl stank. Det skriver Sjællandske

På baggrund af klager fra beboerne har Miljøstyrelsen været på besøg og har konstateret, at lugten stammer fra haveaffaldet og ikke fra et rensningsanlæg eller importeret engelsk affald, som var et par af de andre bud på kilden til lugten.

I vilkårene til miljøgodkendelsen fremgår det blandt andet, hvor længe grene, blade og hækafklip må ligge og lugte, før de bliver sorteret.

"Såfremt Miljøstyrelsen bliver bekendt med at virksomheden ikke efterlever indskærpelsen, vil der være tale om en ny situation og styrelsen vil overveje konkret håndhævelse," skriver AC-tekniker i Miljøstyrelsen Mette Schultz i en mail til Sjællandske.

Affaldsselskab afviser mulig årsag til lugtgener

AffaldPlus og Remondis vinder socialpris

AffaldPlus laver slidte tekstiler om til byggematerialer 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også