CleantechWatch

Affaldsselskab afviser mulig årsag til lugtgener

En sur lugt, der hænger over et villakvarter i Næstved, stammer ikke fra importeret skrald. Sådan lyder det fra affaldsselskabet AffaldPlus, der står bag importen.

Foto: Pexels

Henover sommeren hang en surt lugt op over et villakvarter i Næstved. Nu er lugten kortvarigt tilbage. Lugten stammer sandsynligvis fra affald importeret fra Storbritannien og losset på Næstved Navn. Det skriver Sjællandske Næstved.  

Men det afviser Affaldsselskabet AffaldPlus, der har importeret affaldet. Ifølge kommunikationschef Niels Damgaard, bliver det engelske affald brændt af med det samme på værket på Ydernæs.  

"Hvis det har lugtet hver dag i sommer, kan jeg afvise, at det kommer fra engelsk affald," siger han.

I stedet peger han på, at lugten måske stammer fra haveaffald. AffaldPlus' administration ligger på Ydernæs og personalet har i løbet af sommeren også lagt mærke til lugten. For at reducere lugten fra haveaffald, der går i forrådnelse, vil AffaldPlus ændre arbejdsgangene, så grene og blade ikke ligger for længe på Ydernæs, før det køres væk til kompostering.

Borgerlige politikere siger nej tak til højere affaldstakster i Frederikshavn

Frederikshavn Forsyning hjemtager affaldsindsamling 

Affaldsselskab hæver pris for forbrugerne efter omstilling

Mere fra CleantechWatch

Her er ugens bedste historier på CleantechWatch

Frasalg af aktier som følge af en høj arveafgift, et forslag til en ny emballagelov fra EU og flere vandfolk til rådgivningsbranchen er blandt andet nogle af de ting, der har været på tapetet i ugens løb.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs