CleantechWatch

Affaldsselskab afviser mulig årsag til lugtgener

En sur lugt, der hænger over et villakvarter i Næstved, stammer ikke fra importeret skrald. Sådan lyder det fra affaldsselskabet AffaldPlus, der står bag importen.

Foto: Pexels

Henover sommeren hang en surt lugt op over et villakvarter i Næstved. Nu er lugten kortvarigt tilbage. Lugten stammer sandsynligvis fra affald importeret fra Storbritannien og losset på Næstved Navn. Det skriver Sjællandske Næstved.  

Men det afviser Affaldsselskabet AffaldPlus, der har importeret affaldet. Ifølge kommunikationschef Niels Damgaard, bliver det engelske affald brændt af med det samme på værket på Ydernæs.  

"Hvis det har lugtet hver dag i sommer, kan jeg afvise, at det kommer fra engelsk affald," siger han.

I stedet peger han på, at lugten måske stammer fra haveaffald. AffaldPlus' administration ligger på Ydernæs og personalet har i løbet af sommeren også lagt mærke til lugten. For at reducere lugten fra haveaffald, der går i forrådnelse, vil AffaldPlus ændre arbejdsgangene, så grene og blade ikke ligger for længe på Ydernæs, før det køres væk til kompostering.

Borgerlige politikere siger nej tak til højere affaldstakster i Frederikshavn

Frederikshavn Forsyning hjemtager affaldsindsamling 

Affaldsselskab hæver pris for forbrugerne efter omstilling

Mere fra CleantechWatch

DSV lancerer grønnere fragtløsninger

Speditionskoncernen investrerer et millionbeløb i en række grønne leveringsløsninger, der skal give kunderne mulighed for at tilkøbe klimavenligere fragt.

Re-Match opnår fuldtegning i aktieudbud på få timer

"Vi er yderst tilfredse med den positive udvikling her til morgen, der gør, at vi allerede er nået hertil," siger Laurits Bach Sørensen, bestyrelsesformand i Re-Match, som dermed er et skridt tættere på den børsnotering, virksomheden har genoptaget arbejdet imod.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Job