CleantechWatch

Maskine frasorterer blød plast fra andet affald

To studerende har opfundet en rystemaskine, der kan skille blød plast fra hård plast, glas og metal. Opfinderne har nu vundet talentkonkurrencen Project Plastic, som brancheorganisationen Plastindustrien står bag.

Foto: Plastindustrien //PR

Blød plast ender ofte i samme affaldsbeholder som hård plast, glas og metal hos forbrugeren. En ny rystemaskine kan gøre det nemmere at skille blød plast fra de andre fraktioner på sorteringsanlægget.

Bag opfindelsen står Rasmus Dall Nielsen og Emil Buur Trads, der opfandt maskinen i forbindelse deres diplomingeniørprojekt i Maskinteknik. Det skriver brancheorganisationen Plastindsutrien i en pressemeddelelse.

"Affaldshåndtering var ikke det oplagte fokus fra start, men det ændrede sig i løbet af studiet. Affald og sortering er noget, der vedrører alle, og der er stor opmærksomhed på sortering og genanvendelse lige nu. Vi vil gerne bidrage med løsninger til en mere bæredygtig fremtid i plastbranchen," siger Emil Buur Trads.

Idéen til projektet kom, da Rasmus Dall Nielsen og Emil Buur Trads besøgte et sorteringsanlæg, hvor de så et "enormt potentiale" ved at effektivisere den sorteringsmåde, vi kender i dag.

Rasmus Dall Nielsen, Emil Buur Trads og adm. direktør i Plastindustrien, Thomas Drustrup | Foto: Plastindustrien //PR
Rasmus Dall Nielsen, Emil Buur Trads og adm. direktør i Plastindustrien, Thomas Drustrup | Foto: Plastindustrien //PR
 

Under Plastic Engineering Day 2019 for nylig vandt de to opfindere talentkonkurrencen Project Plastic og blev belønnet med 25.000 kr. Konkurrencen er arrangeret af Plastindustrien.

"Vi glade for at vinde Project Plastic, fordi det er dejligt at få anerkendelse for noget, vi har udviklet og brænder for. Det er selvfølgelig også som startup rart at få en pengepræmie med. Den kommer til at gå til virksomheden og til at arbejde videre med maskinen. Vi har allerede flere samarbejdspartnere med, så vi kommer til at få travlt i fremtiden, og det glæder vi os til," siger Rasmus Dall Nielsen.

Affaldsselskabet Nomi4S truer med at lade skraldet stå i flere kommuner

Affaldssorteringen halter i Favrskov 

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs