CleantechWatch

Affaldssorteringen halter i Favrskov

En undersøgelse af affaldssorteringen i Favrskov viser, at mere end halvdelen af plastemballagen havner i restaffald og dermed ender med at blive brændt af. Ærgeligt, lyder det fra bestyrelsesformand i Favrskov Forsyning.

Det mest positive resultat i undersøgelsen fra Favrskov Forsyning er, at kun 8 pct. af glasemballagen havner i restaffaldet. | Foto: Finn Frandsen

Det kan halte med affaldssorteringen, selv om vi bliver mere klimabevidste.

En undersøgelse af 200 husstande foretaget af Favrskov Forsyning viser, at 68 pct. af plastemballagen og 59 pct. af karton og støbepappet havner i restaffaldet og dermed ender med at blive brændt af. Det skriver Jyllands-Posten.

"Det betyder jo, at vi ikke får mulighed for at genanvende de materialer, der er i affaldet. En skam for miljøet, men også for økonomien, da det er dyrt at sende affald til forbrænding," siger bestyrelsesformand i Favrskov Forsyning, Søren Frandsen. Formanden gætter på, at en del af den haltende affaldssortering kan forklares med borgere, som undlader at sortere emballageaffald fra, hvis der er madrester på.

Favrskov Forsyning indsamlede husholdningsaffald fra de 200 husstande i en uge og finsorterede i forbindelse med undersøgelsen affaldet i mere end 20 affaldsstyper.

Mere fra CleantechWatch

Alfa Laval vokser en anelse i Danmark

Den svenske industrikæmpes danske aktiviteter, der blandt andet gør sig inden for løsninger til spildevandssektoren, nærmer sig en omsætning på seks mia. kr.

Læs også

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs