Geminor sender affald med tog fra Italien til Danmark

Det norske affaldsselskab Geminor transporterer nu affald fra Italien til forbrænding i Danmark med tog i stedet for med skib. Det er mere praktisk og bæredygtigt, lyder det fra selskabet.   
Foto: Geminor // PR
Foto: Geminor // PR

Danmark importerer i stigende grad affald til forbrænding og som oftest ankommer det med skib. Men nu vil det norske affaldsselskab Geminor sende affald fra Italien til Danmark med tog. Det skriver Geminor i en pressemeddelelse. 

Sidste år indgik Geminor en kontrakt med Napoli Kommune om blandt andet at eksportere 10.000 tons affald årligt fra Napoli til forbrænding i Danmark. Det vil fremover blive transporteret med tog frem for med skib.

"Den første levering med tog forlod Napoli i begyndelsen af ​​oktober og ankom planmæssigt til København en uge senere. Dette projekt er endnu en milepæl for Geminor, der demonstrerer en effektiv og bæredygtig transportmulighed gennem Centraleuropa," siger Andreas Hefler, Geminor Country Manager for Tyskland og Italien, i meddelelsen.

Affaldstransporten via tog vil fortsætte hver anden uge i de kommende måneder fra Napoli gennem Schweiz og Tyskland. Hvert tog er lastet med cirka 400 tons affald. Turen forventes at tage mellem en og to uger.

Man sparer ikke tid ved at transportere affaldet med tog i stedet for med skib. Men det er ifølge Andreas Hefler mere praktisk og bæredygtigt.

"Affalds-ballerne er emballeret lugtfrit og vandtæt, hvilket gør det muligt at bruge tog fra DB Cargo. Transport med elektriske tog er ikke kun CO2-neutral sammenlignet med skibsfart og trailere, det er også mere praktisk," siger han og fortsætter:

"Et voksende marked kombineret med mangel på lastbilchauffører i Europa giver togtransport en stadig vigtigere rolle på langtransport. Det er vigtigt for Geminor at drive denne udvikling, og vi håber, at andre følger efter," siger Andreas Hefler.

 

Her er landets største forbrændingsanlæg 

Affaldsselskab afviser mulig årsag til lugtgener

Rekorddyrt forbrændingsanlæg vil køre på nedsat blus 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også