CleantechWatch

Uklart hvor papiraffald ender - kommuner kræver sjældent dokumentation

Hvert år bliver der indsamlet ca. 700.000 tusind ton papir- og papaffald i Danmark. Det skal sælges og genanvendes på papirmøller rundt om i verden. Men kommunerne ved ikke, om det rent faktisk bliver genanvendt.

Foto: Dansk Affaldsforening/PR

Det er er uklart, om de store mængder pap og papir, som kommunale og private selskaber hvert år indsamler og eksporterer, ender med at blive genanvendt. Det skriver Ingeniøren, der har talt med en række selskaber, der arbejder med indsamling og afsætning af pap og papir. Få kan dokumentere, hvad der sker med affaldet.

"Vi har lige haft Aarhus Kommune, der bad os skrive under på tro og love om, at genanvendelsesprocenterne, vi blev enige om, holder. Men ellers har jeg ikke oplevet, at kommunerne eller de kommunale selskaber har stillet krav til dokumentation på genanvendelsesprocent eller til at der auditeres," siger outbound direktør hos Stena Recycling, Jakob Kristensen, til Ingeniøren.

Stena Recycling modtager indsamlet affald fra omkring 40 kommuner og kommunale selskaber.

8 mio. ton genbrugspapir strander årligt i Europa - Kina vil ikke have det

Nedbrændt anlæg risikerer at splitte kommunernes genbrugsalliance 

Borgere i Vejle Kommune hænger på affaldsselskabs millionregning 

Mere fra CleantechWatch

Aarhus Vand udvider samarbejde i Indien

Det hidtidige samarbejde mellem Aarhus Vand, Aarhus Kommune og den indiske by Udaipur omfatter nu hele delstaten. Samarbejdet taler ind i regeringens mål om en fordobling af vandeksporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs