8 mio. ton genbrugspapir strander årligt i Europa - Kina vil ikke have det

I 2017 indførte Kina strengere kvalitetskrav end Europa, og det kan de europæiske genbrugsvirksomheder nu mærke. Det papir og pap der før blev sendt til Kina, risikerer nu at blive brændt i stedet for at blive genanvendt.
Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA | Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA
Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA | Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA

Otte mio. ton papir og papir, der er indsamlet af europæiske genbrugsvirksomheder, strander hvert år på lagre rundt omkring i Europa. Det skyldes nye kvalitetskrav fra Kina, der ikke længere vil have det europæiske genbrugspapir, skriver Ingeniøren.

Kina har ikke tidligere haft samme krav om f.eks. indhold af skrald eller andre uvelkomne materialer i de papbunker, der blev solgt til landet, og derfor kunne europæiske virksomheder sende pap og papir af lav kvalitet til landet. Men siden 2017 har Kina haft skrappere kvalitetskrav end Europa, og det kan virksomhederne altså nu mærke.

Grundet de nye krav, er der i dag færre købere til det europæiske genbrugspapir, fortæller brancheorganisationen Euric, der repræsenterer over 5.500 europæiske virksomheder, der arbejder med genbrug, til Ingeniøren. Derfor risikerer det overskydende pap og papir at blive brændt i stedet for at blive genbrugt, da det er for dyrt at have opmagasineret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også