CleantechWatch

Borgere i Vejle Kommune hænger på affaldsselskabs millionregning

Vejle Kommunes affaldsselskab har et hul på 2,7 mio. kr. i budgettet. Derfor bliver det nu dyrere for borgere i kommunen at få hentet affald og storskrald.

Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA

I Vejle Kommune bliver det dyrere for kommunens borgere og sommerhusejere at få hentet affald og storskrald, skriver Ugeavisen Vejle.

Prisstigningerne skyldes, at kommunens affaldsselskab AffaldGenbrug oplever faldende indtægter på genanvendeligt træ, papir og pap. Samtidig må selskabet ikke længere opkræve gebyrer fra erhvervsvirksomheder. Det betyder, at det kommunale selskab mangler 2,7 mio. kr., hvis selskabet skal nå den budgetterede driftsindtægt på 9,3 mio. kr.

AffaldGenbrug har allerede fundet en million kr. ved bl.a. at afskedige en medarbejder, men nu hænger kommunens borgere og sommerhusejere på det resterende beløb.

Det årlige gebyr for at få hentet affald stiger derfor fra 348 kr. til 360,5 kr. Husholdninger i kommunen kommer også til at skulle betale 13,5 kr. mere for afhentning af storskrald og farligt affald, ligesom også priserne for at få tømt beholdere med haveaffald stiger.

Leder af AffaldGenbrug, Yvonne Andersen, siger til Ugeavisen Vejle, at selskabet har gjort alt for at finde pengene andre steder. Et flertal af politikere i natur- og miljøudvalget har allerede godkendt de nye priser, der skal behandles på et møde i Vejle Byråd tirsdag.

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Vandværker på Nordfalster slår ledningerne sammen

To fusioner er på vej på Nordfalster: Alstrup-Guldborg Vandværk ønsker at gå sammen med Lundby og Omegns Vandværk. Desuden indstiller Sundby Vandværks bestyrelse at nedlægge vandværket og blive en del af Nyskole Vandværk.

Læs også

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs