CleantechWatch

Solum beklager lugt fra komposteringsbunker

For få vendinger af kompostbunkerne hos affaldsvirksomheden Solum har i flere omgang medført voldsomme lugtgener i beboelseskvarterer ved Roskilde. Solum erkender problemet og har derfor investeret i nyt udstyr. 

Foto: Daina Krumins fra Pixabay

Solum erkender nu, at voldsomme lugtgener, der har plaget beboere i Trekroner og andre kvarter ved Roskilde, stammer fra virksomhedens komposteringsbunker. 

"Vi må lægge os fladt ned. Lugten var vores. Vi vender jo kompostbunkerne, og den proces kan lugte, specielt, hvis ikke det bliver gjort i tide. Jo længere komposten får lov at ligge, jo mere vil det lugte, når den bliver vendt. Vendingen skal til for at optimere processen" siger direktør Christian Christensen til Dagbladet Roskilde.

Efter årets erfaringer vil Solum påbegynde vendingen af de nye bunker noget tidligere på året og tidligere i processen.

Solum arbejder desuden på at optimere selve vendingsprocessen - også kaldet "at stikke." Virksomheden har derfor investeret syv millioner kroner i nye maskiner til formålet, men de er ikke alle leveret endnu på grund af lang leveringstid.

Mere fra CleantechWatch

Jysk kommune når affaldsmålsætning otte år før tid

Et år efter at den nye affaldsordning trådte i kraft i Hedensted Kommune, har borgerne reduceret mængden af restaffald fra 713 ton til 307 ton pr. måned. Alligevel mener borgere, at der er plads til forbedringer, viser evaluering.

Vandværker på Nordfalster slår ledningerne sammen

To fusioner er på vej på Nordfalster: Alstrup-Guldborg Vandværk ønsker at gå sammen med Lundby og Omegns Vandværk. Desuden indstiller Sundby Vandværks bestyrelse at nedlægge vandværket og blive en del af Nyskole Vandværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs