CleantechWatch

Kraftig lugt fra Solums komposteringsplads plager beboere

Trods henstilling til affaldsvirksomheden Solum fra Roskilde Kommune om at gøre noget ved lugtgener, hang der denne weekend fortsat en kraftig lugt over et større beboelsesområde. Lugten menes at stamme fra virksomhedens komposteringsbunker.

Foto: Daina Krumins fra Pixabay

I begyndelsen af måneden gav Roskilde Kommune affaldsvirksomheden Solum 10 dage til at få gjort noget ved lugtgenerne fra virksomhedens kompostering.

Men beboere i Trekroner, Himmelev og Vindinge var denne weekend så stærkt plaget af lugten, at de hverken kunne lufte ud eller tørre tøj udendørs. Det skriver Dagbladet.

"Vi skal på tilsyn i området for at se, om vi kan konstatere, hvor lugten kommer fra. Med hensyn til Solum kan jeg sige, at de fik 10 dage til at finde tiltag, der skulle mindske lugten. De har selv meldt til os, at de forventer tiltagene vil virke fra omkring den 30. september. De tiltag, de har budt ind med, betyder, at de skal rode op i nogle af deres kompostbunker," siger miljømedarbejder Bente Gjerulff fra Roskilde Kommune til Dagbladet.

Affaldsselskab afviser mulig årsag til lugtgener

Nedbrændt anlæg risikerer at splitte kommunernes genbrugsalliance 

Mere fra CleantechWatch

Jysk forsyning skifter ud på toppost

Adm. direktør Ole Texel Jakobsen stopper til august i Samn Forsyning for at hellige sig til andre ting. Den nye mand i spidsen kommer med erfaring fra Tour de France-planlægning og mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

CleantechWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs