Vandrensningsfirma sætter mere fart på teknologiudviklingen

Det danske vandrensningsfirma Alumichem er i gang med at teste en ny teknologi i Ghana. Derfor leder Birkerød-virksomheden efter kemi- og maskiningeniører til udviklingsopgaver, fortæller direktøren. 

Vandteknologifirmaet Alumichem i Birkerød har aktuelt gang i et projekt i Ghana i Vestafrika, hvor overfladevand fra floder renses til brug for drikkevand. Det sker ved at udfælde og fjerne forurenende stoffer med et rensemiddel baseret på aluminium fremstillet af den danske virksomhed, der har fabrik i Kalundborg.

Udvikling af nye teknologier øger dog virksomhedens behov for at tiltrække flere kemi- og maskiningeniører, oplyser Alumichems direktør, Jens Husted Kjær, i en pressemeddelelse.

“Vores mission er hele tiden at raffinere vores metode og kemi, så vi kan levere en så bæredygtig vandrensning som muligt, eksempelvis ved at fremstille kemien i Ghana, så den ikke skal transporteres hele vejen fra Danmark,” siger han.

Virksomheder er i gang med at udbrede sine teknologier og kemi til brug for drikke- og spildevandsrensning i både Brasilien, Ghana, Den Dominikanske Republik og i Sverige.

“Vi har planer om at levere skræddersyede løsninger rundt omkring i verden, som vi gør nu i Ghana, hvor vores teknologi og metode faktisk lige nu er mere moderne end de løsninger, vi har i brug herhjemme i Norge og Sverige,” oplyser Jens Husted Kjær i meddelelsen.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også