Udsigt til rensningsanlæg skaber lokale frustrationer

Et måske kommende rensningsanlæg har skåret 1,5 mio. kr. af salgsprisen på naboejendomme.
Foto: Aalborg Forsyning //pr
Foto: Aalborg Forsyning //pr

Med udsigten til at få et Novafos-rensningsanlæg til at ligge mellem 50 og 100 meter fra lokale ejendomme, hvilket kan skære 1,5 mio. kr. af salgsprisen, skulle beboerne ville sælge deres hjem, er der skabt røre i andedammen i Frederikssund. 

Det skiver Frederiksborg Amts Avis

Her står en af de lokale til at ville sælge sit hus, men efter det blev meldt ud i november sidste år, at der måske vil komme et rensningsanlæg ved siden af beboerens hjem, og med et endeligt svar, der først lander i november, står de lokale i stampe. 

Hos Frederikssund Kommune siger formand for Plan og Teknik, Kirsten Weiland fra Fjordlandslisten, at der er tale om en nødvendig, men sårbar proces.

”Jeg erkender til fulde, at det er en meget sårbar proces for de berørte lodsejere, men jeg kan ikke se, hvordan vi kan undgå det. Sagen er stadig uafklaret, men det vigtige er at sikre en tæt dialog mellem lodsejerne og forvaltningen,” siger hun.

Hun tilføjer, at i alt fire lodsejere på Bonderupvej i givet fald vil blive berørt, samt at kommunens forvaltning har fortalt hende, at de har været i dialog med dem.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Photo: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også