Borgergruppe på Møn dropper eget rensningsanlæg

Vordingborg Forsynings planlagte kloakering ser nu ud til at trumfe en privat arbejdsgruppes planer om at opføre et klimavenligt anlæg til spildevandsrensning.
Det ender formentlig med en kloakeringsløsning for en række beboere langs Stege Nor. | Foto: Københavns Kommune/pr
Det ender formentlig med en kloakeringsløsning for en række beboere langs Stege Nor. | Foto: Københavns Kommune/pr

At opføre et privat pilerensningsanlæg til rensning af spildevand er for dyr en løsning, hvilket en gruppe af beboere langs noret ved Stege på Møn har måttet erkende. I stedet ser Vordingborg Forsynings kloakeringsplan ud til at være en billigere løsning for borgergruppen. 

Det er i hvert fald sådan, Thomas Nielsen, der er talsmand for en arbejdsgruppe, der har undersøgt muligheden for at anlægge et privat pilerensningsanlæg, udlægger det over for Sjællandske Medier

”Det bliver for dyrt i den forstand, at vi med et privat anlæg skal finansiere hele anlægget selv, hvorimod regningen sendes videre til hele kommunen, hvis vi bliver kloakeret af Vordingborg Forsyning. Hvis man dropper klimaidealismen, giver det bare ikke mening,” siger Thomas Nielsen til mediet.

Problemet for gruppen, der består af cirka 100 husstande, er, at hvis deltagerne i gruppen vil anlægge et privat pilerensningsanlæg, kommer de til at stå med regningen alene, mens en kloakeringsløsning anlagt af Vordingborg Forsyning vil blive betalt af Vordingborg Kommune og dermed af kommunens indbyggere i fællesskab. Arbejdsgruppen vil dog fortsat presse Vordingborg Kommune for at finde en mere klimavenlig løsning end kloakering.

Kravet om spildevandsrensning for områder er en del af Vordingborg Kommunes spildevandsplan for perioden 2021-2032. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også