Benzin fra lokal virksomhed havnede ved en fejl i Skagens kloakker

Indsats med at fjerne benzin fra Skagens kloaksystem er fredag formiddag afsluttet uden udslip i havet.
Det var en rest af rensebenzin fra spildevand fra skibe, som ved en fejl slap med ud i Skagens kloakker. Arkivfoto. | Foto: Københavns Kommune/pr
Det var en rest af rensebenzin fra spildevand fra skibe, som ved en fejl slap med ud i Skagens kloakker. Arkivfoto. | Foto: Københavns Kommune/pr
af ritzau

Det var en lokal virksomhed, der var årsag til et benzinudslip i kloaksystemet i Skagen. Det skriver Nordjyske og TV2 Nord.

Virksomheden Skagen Beton pumpede torsdag spildevand med et stort indhold af benzin ud i kloakken natten til fredag. Det skete ifølge virksomheden ved en fejl.

Skagen Beton modtager spildevand fra skibe og renser det for blandt andet olie, før det rensede spildevand ledes ud i kloaksystemet. I det modtagne spildevand var der en rest af rensebenzin, som man ikke havde været opmærksom på, og som efterfølgende blev udledt til kloakken.

”Det er vores ansvar, og det tager vi også på os. Det er selvfølgelig alvorligt lige nu, men rensebenzinen er også noget, som ret hurtigt kan fjernes igen,” siger direktør Jens Jørgen Nielsen, Skagen Beton, til TV2 Nord.

Det er ifølge direktøren anden gang, det er sket inden for de seneste 50 år.

Udslip begrænset til kloaksystemet

Nordjyllands Politi bad natten til fredag borgere i Skagen om at blive inden døre og få skyllet toiletter og vandhaner godt igennem. Fredag morgen var faren igen drevet over, og borgerne kunne frit færdes udenfor. 

”Det er vigtigt at understrege, at udslippet er begrænset til det lukkede kloaksystem, og kvaliteten af drikkevandet i området derfor ikke er påvirket. Borgerne i området kan føle sig helt trygge ved, at udslippet er håndteret, og alle tænkelige forbehold er blevet taget,” siger leder af indsatsen, vicepolitiinspektør Henrik Skals fra Nordjyllands Politi til politiets hjemmeside. 

Brandvæsenet - Nordjyllands Beredskab - afsluttede indsatsen med at fjerne benzinen ved 10-tiden. Det oplyser indsatsleder Jørgen W. Pedersen, Nordjyllands Beredskab, til Nordjyske. Indsatslederen fortæller, at man lykkedes med at inddæmme benzinudslippet, uden at der skete ulykker. Han fortæller også, at der ikke er løbet benzin ud i havnen og havet. Der kan dog fortsat forekomme benzinlugt de næste dage, siger han.

Sagen vil nu blive overdraget til miljømyndighederne, oplyser indsatslederen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også