Lokalt vandværk vil forloves med GEV

Det er ikke for amatører at håndtere, hvis der findes PFAS i en vandboring, lyder det fra formand for Filskov Vandværk ved Grindsted. Han foreslår nu sammenlægning med forsyningsselskab.
Arkivfoto. | Foto: Miriam Dalsgaard
Arkivfoto. | Foto: Miriam Dalsgaard

Deltagerne til generalforsamlingen i Filskov Vandværk ved Grindsted skal være indstillet på, at vandværkets generalforsamling 23. marts kan blive selskab værkets sidste i eget navn. Bestyrelsen har nemlig foreslået, at man lader sig opsluge af forsyningsselskabet GEV, en forkortelse for Grindsted El- og Varmeværk. Det skriver Vejle Amts Folkeblad

”Vi synes, at de administrative opgaver i et så lille vandværk er blevet så omfattende, at det ikke er noget, som vi vil sidde med på amatørbasis. Så det er en kombination af tidsforbruget og det ansvar, der er i det. Risikoen for, at der bliver fundet PFAS i en boring er blevet større, efter grænseniveauerne er blevet sænket, og så er det i sidste ende bestyrelsen, der står med ansvaret,” forklarer formand Jesper Nielsen til Vejle Amts Folkeblad.

Dyrere vandregning

Som CleantechWatch flere gange har skrevet om, følger Filskov Vandværk, der har været et selvstændigt andelsvandværk siden 1937, dermed i hælene på andre mindre vandværker, der ønsker at gå sammen med andre. Hvis det bliver stemt igennem på generalforsamlingen, vil Filskov formentlig blive lagt ind under GEV i Grindsted. Det kan dog først blive officielt, når GEV’s medlemmer på deres generalforsamlingen i slutningen af april har sagt god for sammenlægningen. 

Det vil ikke betyde noget for vandkvaliteten, men det vil formentlig resultere i en årlig stigning på omkring 500 kr. på vandregningen, vurderer formanden. Det skyldes ifølge Jesper Nielsen, at man hos GEV betaler lidt mindre for et fast abonnement, men til gengæld lidt mere per kubikmeter vand.

Han hæfter sig dog ved fordelene ved, at der kommer professionelle folk i spidsen for at drive vandværket.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Anne Højer Simonsen, klimapolitisk chef, DI | Foto: Foto: Søren Nielsen

Tilfredshed med CCS-udspil

For abonnenter

Læs også